https://noveregiony.fra1.digitaloceanspaces.com/image_05626e514a.jpeg
Aktuality

Pomáháme zdravotníkům v nelehké době

1. 2. 2022
NovéRychnovsko

Nadační fond ŠKODA AUTO podporuje zdravotníky a pomáhá v této složité době. Našim přáním je, abychom z toho už byli všichni venku. A také, aby k sobě lidé byli ohleduplnější.

Covid je tu s námi už skoro dva roky. Lidé jsou unavení, zdravotníci vyčerpaní. Ti jsou navíc bohužel čím dál častěji za svou těžkou práci místo oceněním odměněni spíš urážkami. Naštěstí je zde stále většina lidí, kteří si nasazení a obětavost personálu nemocnic uvědomují.

V Nadačním fondu ŠKODA AUTO si práce zdravotních sester, lékařů nebo pomocného personálu velmi vážíme! Celkovou částkou 1,36 mil. Kč jsme proto podpořili Klaudiánovu nemocnici v Mladé Boleslavi, Nemocnici Rychnov nad Kněžnou a Nemocnici Vrchlabí. Peníze putovaly na vylepšení zázemí pro zaměstnance, aby právě oni měli kde obnovit své síly.

Podporujeme také očkování, které vnímáme jako jednu z důležitých cest z této situace. Možná jste na našich sociálních sítích zaznamenali sérii videí k tomuto tématu. Známé osobnosti z regionu v nich mluví o své motivaci k očkování. Fotbalisté se chtějí na stadionu setkávat s fanoušky, učitelé chtějí učit i jinak než on-line, pracovníci Pečovatelské služby Mladá Boleslav dál pečovat o seniory a pomáhat jim. Ředitel mladoboleslavské nemocnice Ladislav Řípa z vlastních zkušeností potvrzuje, že očkování reálně zlehčuje průběh nemoci. A ředitel a moderátor místního Signál rádia Luboš Dvořák popisuje svou vlastní zkušenost s nemocí a líčí, jak mu očkování téměř zachránilo život.

Je mezi námi ale stále spousta těch, kteří vakcínu bezdůvodně odmítají a podléhají dezinformacím. Čerpejme prosím informace z ověřených a oficiálních zdrojů, jakými jsou např. Státní ústav pro kontrolu léčiv nebo Evropská léková agentura.

Bez ohledu na očkování může každý z nás k zvládnutí těžké doby přispět jednoduchým způsobem. Buďme k sobě laskavější a ohleduplnější, ať již jsme očkovaní nebo ne. Chovejme se zodpovědně. A ochraňujme sebe a své blízké.

 

Máte nápad
na zajímavý obsah?
napište nám!