https://noveregiony.fra1.digitaloceanspaces.com/thumb_176_2000_1400_0_0_landscape_21e737dbbe.png
Osobnosti

Vyhlášení filmové soutěže pro mladistvé

6. 12. 2022
NFŠA – Mladé Boleslavsko

Soutěž o nejpovedenější audiovizuální dílo byla vyhlášena na začátku prosince. Účastnit se jí mohou děti a mládež z Mladoboleslavska, Rychnovska a Vrchlabska, a to zhruba ve věku mezi 9 a 19 lety. Téma je jasné, avšak poměrné obšírné. Spot s maximální délkou deseti minut má zachycovat autorův vztah k místu, kde žije a dospívá. Představivosti se přitom meze nekladou, právě naopak – originální díla jsou vítána.

Vítáno je i propojení s tématem udržitelnosti, ochrany životního prostředí, komunitního a veřejného života či sousedských a mezilidských vztahů. Žánr zůstává na samotném tvůrci. Může jít například o dokumentární, animované, hrané, experimentální či sociální spoty. Mladí tvůrci, kteří se pokusí o osobní vyjádření vztahu ke své domovině, budou mít navíc k dispozici i workshopy a konzultace s profesionály v oboru.

Registrace do soutěže je otevřena do 10. května 2023, přičemž slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen proběhne o měsíc později. Přihlášku i více informací k soutěži a workshopům naleznete zde.

Máte nápad
na zajímavý obsah?
napište nám!