https://noveregiony.fra1.digitaloceanspaces.com/thumb_168_2000_1400_0_0_landscape_6ef8a6e322.jpg
Aktuality

Nové výcvikové centrum pro pečující

12. 10. 2022
TZ

Provozovatelem nové služby je Diecézní charita Litoměřice a je určena pro ty, kteří se o své nemocné či nemohoucí blízké starají doma, v této roli se ocitli třeba poprvé a se spoustou věcí si neví rady.

I když se často ukazuje, že právě domácí prostředí je to nejlepší pro psychiku i pohodu pacienta, není ještě stále příliš časté, aby nemocný či nesoběstačný člověk zůstával doma. Důvodů je mnoho, velmi často blízké osoby netuší, jak se správně o člověka upoutaného k lůžku starat a nemají ani kam se obrátit o pomoc a o radu. Pracovníci nového výcvikového centra nabízí poradenství, ukázku správných technik péče (podávání jídla, hygiena aj.), doporučení kompenzačních pomůcek, související péče i dalších užitečných kontaktů. V centru je k dispozici také cvičný pokoj, který slouží jako názorná ukázka správné péče. Služba se nachází na Poliklinice v Mnichově Hradišti a je pro zájemce poskytována bezplatně.

„Vzhledem k tomu, že pečujeme o postiženého syna a máme starší rodiče, tak nás tento výcvik na mnohé připravil. Takovéto kurzy jsou úžasnou pomocí všem, kteří pečují a nebo pečovat budou. Empatický přístup a zkušenosti z praxe jsou to nejdůležitější, co pečující nejvíce potřebuje“, říká paní Ulmanová, která již výcvikem v centru prošla.

Budeme moc rádi, když nám pomůžete tento projekt rozšířit do světa.

Zdroj fotografie: https://www.facebook.com/dchltm/

Máte nápad
na zajímavý obsah?
napište nám!