https://noveregiony.fra1.digitaloceanspaces.com/image_abb14cbc83.png
Aktuality

Nadační fond ŠKODA AUTO se rozšiřuje do dalších regionů

15. 3. 2022
NovéRegiony

Vedle Mladoboleslavska se bude podílet i na rozvoji Rychnovska a Vrchlabska, dvou regionů, v nichž má ŠKODA AUTO své výrobní závody. Oblast aktivit bude stejně široká jako na Mladoboleslavsku, bude to kultura, občanská společnost, veřejný prostor, doprava, zdravotnictví, sociální služby, vzdělávání a spousta dalších oblastí.

Nadační fond ŠKODA AUTO už v obou regionech zčásti působil. Jako poděkování zdravotníkům finančně podpořil vrchlabskou a rychnovskou nemocnici v době koronakrize, nabízel možnost zahraničního stipendia pro středoškolské studenty, prostřednictvím grantových výzev podporoval projekty místních veřejně prospěšných organizací i poskytovatelů sociálních a zdravotních služeb.

„V rámci našeho postupného vývoje jsme chtěli udělat další krok dopředu. Rozšíření aktivit fondu z Mladoboleslavska do regionů, kde firma rovněž působí, je logickým krokem,“ vysvětluje Ladislav Kučera, ředitel Nadačního fondu ŠKODA AUTO.

Nadační fond chce v regionech také pracovat s aktivními a tvůrčími lidmi, kteří mohou být ostatním inspirací a grantovými výzvami podporovat aktivity místních veřejně prospěšných organizací.

Pro Rychnovsko i Vrchlabsko jsme založili nové facebookové profily. Vše, potřebné se tak dozvíte, když bude sledovat Nové Rychnovsko a Nové Vrchlabsko.

 

Máte nápad
na zajímavý obsah?
napište nám!