https://noveregiony.fra1.digitaloceanspaces.com/grant_volnocasove_5b05d46758.jpg
Aktuality

Zažádejte o grant na podporu volnočasových aktivit nebo životního prostředí

21. 12. 2022
NFŠA – Mladé Boleslavsko

První grantový program Krakonošovy zahrádky má za cíl podpořit biologickou rozmanitost a zvýšit zájem obyvatel na Mladoboleslavsku o životní prostředí, které je obklopuje, a péči o něj. O grant tak můžete zažádat s projekty, které se zaměří například na zadržování vody v krajině nebo obnovu fungujících ekosystémů. V praxi tak může jít o výsadbu záhonků, vznik nových tůní, renovaci existujících vodních ploch nebo třeba edukační projekty, jako jsou naučné stezky.

Uchazeči mohou o podporu žádat mezi 15. prosincem 2022 a 28. únorem 2023. Maximální míra poskytnuté finanční podpory je až 250 000 Kč.

Druhý grant s názvem Rozvoj obecních volnočasových zařízení se zaměřuje na podporu projektů, které přispějí k městské či obecní nabídce volnočasových aktivit a rozšíří tak široké veřejnosti portfolio možností, jak trávit čas. Může se jednat o projekty spojené s rekonstrukcí vnitřních prostor pro komunitní setkávání, např. kluby či sokolovny, výstavbu či rekonstrukci venkovních volnočasových objektů, jako jsou komunitní ohniště nebo zahrady, ale také pořízení vybavení pro fungování těchto prostor či vybudování bezbariérového přístupu k volnočasovým zařízením.

Podmínkou je, že podporované projekty musí být přístupné pro širokou veřejnost. Žádost o grant lze podat mezi 28. listopadem 2022 a 13. lednem 2023.

Všechny grantové programy Nadačního fondu Škoda Auto jsou založeny na principech udržitelného a zodpovědného zacházení se zdroji a životním prostředím. Více informací naleznete zde.

Máte nápad
na zajímavý obsah?
napište nám!