https://noveregiony.fra1.digitaloceanspaces.com/image_bd4f1b1c02.jpeg
Aktuality

Nadační fond ŠKODA AUTO podporuje spolky Boleslavska

24. 9. 2020
NovéBoleslavsko

Spolky, kluby, sdružení... Bez nich si život na Boleslavsku asi ani nelze představit! Díky aktivitám dobrovolníků se zachovávají leckdy více než staleté tradice a ožívá veřejný prostor jak ve městech, tak na venkově. A aby se místní mohli z činnosti spolků a zájmových sdružení radovat ještě o trochu více, podpořil v loňském roce Nadační fond ŠKODA AUTO v rámci grantové výzvy řadu projektů, které Boleslavsku vdechly nový život.

Mezi podpořenými spolky je například Zámecký klub a klubík z Bělé pod Bezdězem. Pro činnost klubu byl v roce 2019 za velkého přispění města Bělá pod Bezdězem a Nadačního fondu ŠKODA AUTO upraven a zařízen prostor v přízemí bělského zámku. Vzniklo zde příjemné útulné prostředí, které svým vybavením podporuje všestranně tvořivou činnost pravidelnými dílnami a workshopy pro děti i dospělé. Letos na jaře vznikla v klubíku dílna na výrobu roušek pro veřejnost. Šicí stroje pořízené pro činnost klubíku Nadačním fondem ŠKODA AUTO se prakticky nezastavily a čtyři místní dobrovolnice našily více než úctyhodných 2 500 roušek.

Veselá Vesnice – to je spolek, který má na svědomí, že to v okolí Veselé u Mnichova Hradiště pořádně žije. V loňském roce Nadační fond ŠKODA AUTO podpořil projekt spolku Veselé kino s cílem pořídit projekční vybavení, které by umožnilo vytvořit putovní biograf pro Veselou i malé obce na mnichovohradišťsku. Veselé kino můžete tedy potkat na různých místech, mimo jiné v domovech pro seniory. 

Spolek přátel umění Mladá Boleslav z.s. je spolek, který vám rozhodně kápne do noty, a to nejen proto, že navazuje na tradici stejnojmenného sdružení, které působilo v Mladé Boleslavi před více než 100 lety. Dosud největším počinem spolku je projekt "Klavír pro Boleslav". Cílem bylo zakoupit pro Městské divadlo Mladá Boleslav nový klavír, a obnovit tak tradici koncertů, které dříve pravidelně rozeznívaly sál Městského divadla za účasti umělců světového formátu. V rámci veřejné sbírky, do které přispěl i Nadační fond ŠKODA AUTO, se uskutečnila řada benefičních koncertů vynikajících umělců a cílovou částku se nakonec podařilo úspěšně vybrat!  Pořízený klavír nese název Petrof Monsoon a jeho úkolem je dostát svému jménu a vnést do boleslavské kultury čerstvý vítr.

 

Více o podpořených projektech můžete najít ZDE

 

Máte nápad
na zajímavý obsah?
napište nám!