https://noveregiony.fra1.digitaloceanspaces.com/image_a3f2eb7804.jpeg
Aktuality

Krizový fond v prvním kole podpořil provoz centra pro seniory i dětský klub

9. 11. 2020
NovéBoleslavsko

Do 1. kola Krizového fondu 2020 se přihlásila řada projektů a organizací, jejichž příběhy chytnou za srdce. Aby ne, na provozu mnoha veřejně prospěšných organizací jsou někteří z nás zcela závislí. Podpora Nadačního fondu ŠKODA AUTO v rámci Krizového fondu má těmto organizacím a zařízením pomoci zmírnit negativní dopady pandemie a přispět k tomu, aby jejich činnost, která je pro nás a naše nejbližší tolik důležitá, mohla být i nadále zachována. I proto bylo se začátkem října otevřeno druhé kolo této grantové výzvy, do které se dosud přihlásilo 28 regionálních projektů.

O jeden z nejsilnějších příběhů 1. kola Krizového fondu se s Nadačním fondem ŠKODA AUTO podělila organizace Můžeme pomoci. Ta podporuje Městské centrum komplexní péče v Benátkách nad Jizerou, které pomáhá lidem v nepříznivé zdravotní a sociální situaci. Právě v tomto centru se rozšířila nákaza koronavirem, a to mezi klienty i zaměstnance. Díky grantu z Krizového fondu mohla organizace připravit balíčky se surovinami a potravinami na posílení imunity, která dále distribuovala mezi zaměstnance i klienty centra.

Mezi další pandemií negativně zasaženou organizaci patří také Denní centrum pro seniory JIZERA,z.s.Zdejší centrum a stacionář umožňuje seniorům, na které obzvlášť dopadá nedostatek sociálních kontaktů, setkávat se (nejen) se svými vrstevníky a trávit svůj volný čas aktivně. V rámci Krizového fondu 2020 podpořil Nadační fond ŠKODA AUTO DC Jizera příspěvkem na vybavení nových i stávajících prostor centra v Mnichově Hradišti a Bakově nad Jizerou. Nový nábytek klienty rozhodně potěší a návštěvy centra pro ně budou zase o něco příjemnější.

Spolek Kořeny života a jejich Lesní klub Sovička dlouhodobě vymýšlí program na čerstvém vzduchu nejen pro děti, ale i pro celou rodinu. Klubové týpí a sousedící jurta, v níž se pravidelně konají aktivity pro maminky s dětmi, se nachází v lesoparku Důně v obci Kněžmost. Jarní karanténní opatření spolku znemožnila se starat o týpí a jeho okolí, a kvůli vlhkosti tak došlo ke zhoršení stavu stávající plachty. Po skončení karantény navíc někdo plachtu svým neopatrným zacházením poničil. Nadační fond ŠKODA AUTO v rámci grantové výzvy podpořil výrobu nové plachty a týpí tak čeká nový „kabátek“.

 

Nadační fond ŠKODA AUTO v 1. kole Krizového fondu dále podpořil tyto organizace a projekty:

Diecézní charita Litoměřice, projekt Charitní ošetřovatelská služba Mnichovo Hradiště

Linka bezpečí, z.s, projekt: Linka bezpečí pro děti a mládež z okrsku Mladá Boleslav

LUMA MB, z.s., projekt: Automobil pro klienty LUMA MB

Nezávislý život, z.ú., projekt: Nezávislý život

Oblastní charita Kutná Hora, projekt: S ranou péčí na Mladoboleslavsko

Oblastní spolek Českého červeného kříže Mladá Boleslav, projekt: Podpora zdravotnického zařízení hospicového typu – Dům péče ČČK

R-mosty, z.s., projekt: Respitní pobyty pro děti

Římskokatolická farnost Benátky nad Jizerou, projekt: Pomoc pro farnost benáteckou

Spokojený domov, o.p.s., projekt: Ochranné prostředky pro Spokojený domov

Zdravotní klaun, o.p.s., projekt: Zdravotní klauniády pro děti v Oblastní nemocnici Mladá Boleslav

 

Máte nápad
na zajímavý obsah?
napište nám!